Participanții au fost randomizați la bivalirudină sau heparină plus GPI
Participanții au fost randomizați la bivalirudină sau heparină plus GPI, RMN funcțional (fMRI) s-a dovedit util pentru identificarea semnalelor timpurii ale eficacității tratamentului la pacienții cu durere cronică, potrivit cercetătorilor.Într-un studiu încrucișat controlat cu placebo efectuat la 19 pacienți cu osteoartrită de mână (OA), fMRI a reușit să detecteze modificările semnalelor din regiunile creierului asociate […]

Participanții au fost randomizați la bivalirudină sau heparină plus GPI

,

RMN funcțional (fMRI) s-a dovedit util pentru identificarea semnalelor timpurii ale eficacității tratamentului la pacienții cu durere cronică, potrivit cercetătorilor.

Într-un studiu încrucișat controlat cu placebo efectuat la 19 pacienți cu osteoartrită de mână (OA), fMRI a reușit să detecteze modificările semnalelor din regiunile creierului asociate cu durerea ca răspuns la naproxen sodiu, a raportat dr. Matthew Howard, de la King's College din Londra și colegii.

Ei au descoperit că reducerile semnalelor dependente de nivelul oxigenului din sânge (BOLD) „au fost identificate în regiunile creierului asociate în mod obișnuit cu experiența de a suferi de durere, dintre care am emis ipoteza a priori pentru a arăta modificări ca răspuns la analgezie”, au scris ei în Artrita și reumatologia.

Pentru a înțelege pe deplin mecanismele neuronale ale acțiunii medicamentelor, „RMN trebuie să descrie corelații neuronale ale răspunsului analgezic la pacienții care suferă de durere persistentă”, au explicat autorii. Studiile preliminare cu RMN în OA au fost insuficiente sau nu au avut control placebo pentru a stabili corelații neuronali ai răspunsului analgezic.

Studiul lor încrucișat a implicat pacienți cu un diagnostic confirmat de dreapta, prima articulație carpometacarpală OA, în conformitate cu criteriile Colegiului American de Reumatologie. Toți au fost dominanți pe mâna dreaptă și au avut un scor de intensitate a durerii de fond ≥4 pe o scară de evaluare numerică de 11 puncte (NRS) la screening.

Pacienții au fost supuși sesiunilor de scanare IRMF după un regim de 1 săptămână de naproxen sau placebo, cu intenția de a detecta modificările induse de naproxen în activitatea creierului utilizând o sarcină funcțională relevantă care a evocat durerea. Această sarcină a constat în strângerea unui dispozitiv de presiune în formă de cheie folosind mâna afectată (ciupire laterală) pentru a imita prinderea sau manipularea obiectelor. Participanții au ținut, de asemenea, un jurnal în care au înregistrat intensitatea durerii percepute folosind NRS. Analiza finală a inclus 19 pacienți.

În comparație cu placebo, naproxenul a redus intensitatea durerii pe SNR în ziua a șaptea cu 3,2 puncte (P = 0,005). Scorurile pe o scară analogă vizuală (VAS) ale durerii, intensitatea durerii prezente și subsecțiunea senzorială a chestionarului de durere scurtă-McGill au fost, de asemenea, semnificativ mai mici după administrarea naproxenului comparativ cu placebo (PP = 0 suganorm pastile,004 și respectiv P = 0,004 ). Durerea și funcția încheieturii și mâinilor au fost semnificativ mai bune după naproxen comparativ cu placebo (P = 0,05).

Când a fost măsurată în scanerul RMN, sarcina de stoarcere efectuată la 10%, 40% și 70% din contracția voluntară maximă (MVC) a indus o creștere semnificativă a scorurilor VAS (P

În analiza regiunilor cerebrale implicate în percepția durerii, identificate din performanța sarcinilor, autorii au descoperit reduceri semnificative mediate de naproxen în intensitatea semnalului BOLD în amigdala, formarea hipocampului, talamus, cortexul somatosenzorial primar și cingulatul posterior bilateral.

„Având în vedere localizarea reducerilor răspunsului BOLD după naproxen și relația dintre talamus, corticale somatosenzoriale primare și secundare între modificările intensității semnalului BOLD și durerea percepută, deducem că rezultatele noastre fMRI reprezintă un efect analgezic al naproxenului asupra durerii evocate legate de OA ", au scris autorii. Aceste constatari demonstreaza ca BOLD fMRI adauga valoare masurilor conventionale de auto-raportare, oferind o intelegere mecanicista atat a durerii cat si a raspunsului la tratament.

Limitările studiului au inclus dimensiunea redusă a eșantionului. Autorii au recunoscut, de asemenea, că constatarea efectului tratamentului din regiuni individuale de interes în creier izolat poate fi prea simplistă, dar au adăugat că „durerea este o experiență multifacetică susținută de o rețea complexă de regiuni ale creierului ... o calitate critică oferită de utilizarea obiectivelor de neuroimagistică este valoarea pe care o adaugă indicilor comportamentali convenționali, oferind corelații mecaniciste ale durerii persistente și ale efectelor tratamentului. "

Dezvăluiri

Studiul a fost susținut de Pfizer Global Research and Development UK.

Howard și câțiva coautori au raportat relații relevante cu Pfizer Global Research and Development UK.

Sursa primara

Artrită Reumatologie

Referință sursă: Sanders D, și colab. "Modulare farmacologică a durerii de mână în osteoartrită: un studiu de imagistică prin rezonanță magnetică funcțională, dublu-orb, controlat cu placebo, utilizând naproxen" Artrita Reumatol 2015; DOI: 10.1002 / art.38987.

Cu ușurință, cea mai discutată poveste de sănătate din această săptămână a fost anunțul că Medicare intenționează să acopere screening-ul CT cu doze mici de fumători actuali și foști pentru cancer pulmonar - dar cu restricții semnificative, inclusiv o limită superioară de vârstă de 74 de ani. planul a fost întâmpinat favorabil, limita de vârstă a luat foc. Vedeți acoperirea noastră despre reacție aici și aici.

O altă poveste care a atras atenția a fost raportul nostru care leagă inhibitorii ECA, medicamentele antihipertensive comune, la un risc redus de scleroză laterală amiotrofică (boala Lou Gehrig). Deși studiul a avut limitări importante, acesta poate oferi indicii despre originile SLA.

Și sondajul nostru privind testarea obligatorie a medicamentelor pentru medici a atras mai mult de 12.000 de voturi și zeci de comentarii - citiți-le aici.

Informația nu este egală cu comunicarea

SUA $ $ Critică în lupta africană cu Ebola, au spus senatorii

Ebola: Mali raportează cazuri noi

Suplimentele nu îmbunătățesc osteoartrita genunchiului

Risc CV ridicat în boala coloanei vertebrale

Vitamina B nu reduce riscul cognitiv la vârstnici sănătoși

Nașterea prematură comună pentru mamele RA

Opțiunile pentru mielom continuă să se extindă

Beneficiile pe termen lung ale planurilor de pierdere în greutate sunt neclare

Preop RT mărește supraviețuirea în NSCLC

Schimbarea peisajului de tratament în CLL

Când începe cu adevărat diabetul?

Procedurile scurte pot dezavantaja utilizarea bivalirudinei (Angiomax) în timpul intervenției coronariene percutanate primare (PCI) pentru infarctul miocardic cu creștere a segmentului ST (STEMI), conform unei analize secundare a HORIZONS-AMI care indică riscul de tromboză stent precoce.

Când s-a utilizat bivalirudina, ratele de tromboză acută definită a stentului în 24 de ore au fost mai mari dacă PCI a durat mai puțin de 45 de minute de la sosirea la laboratorul de cateterizare până la angiograma finală decât dacă procedura a fost mai lungă (2,1% față de 0,7%, RR 2,87, IC 95% 1,01-8,17). Cu toate acestea, nu s-a observat nicio diferență în funcție de durata procedurii în cazul utilizării heparinei plus a inhibitorului receptorului de glicoproteină IIb / IIIa (GPI).

"Medicamentele cu acțiune scurtă, cum ar fi bivalirudina, pot să nu permită un efect antitrombotic adecvat al antiplachetelor orale în procedurile rapide", a sugerat Duane S. Pinto, MD, MPH, de la Centrul Medical Beth Israel Deaconess din Boston și colegii din raportările lor online în JAMA Cardiology. Farmacocinetica bivalirudinei și a clopidogrelului oferă o perspectivă.

„Când procedura PCI primară este finalizată rapid, este posibil să nu fi fost realizat un efect antiplachetar adecvat cu agenții orali, în special dacă absorbția tractului gastro-intestinal a fost încetinită în STEMI. În acest context, timpul de înjumătățire scurt al bivalirudinei (25 de minute) părăsește stent nou implantat relativ neprotejat împotriva trombozei stent acute pentru proceduri scurte ", a explicat grupul lui Pinto.

Invers, durata efectului antitrombinic este mai lungă, iar efectul antiplachetar rapid se realizează cu heparină plus GPI.

Autorii au sugerat că strategiile alternative, cum ar fi o doză mare de perfuzie prelungită, sunt justificate pentru a păstra supraviețuirea și reducerea beneficiilor de sângerare ale bivalirudinei, în timp ce elimină problema trombozei stentului.

Analiza lor actuală a studiului clinic randomizat HORIZONS-AMI a inclus 3.602 pacienți STEMI care au prezentat în termen de 12 ore de la debutul simptomului. Participanții au fost randomizați la bivalirudină sau heparină plus GPI.

Procedurile mai scurte au fost mai puțin complicate și au avut tendința de a fi efectuate la pacienții mai tineri, care au fost mai puțin susceptibili de a fuma sau de a avea tensiune arterială crescută.

Nicole Lou este reporter pentru MedPage Today, unde acoperă știri despre cardiologie și alte evoluții în medicină. Urma

Dezvăluiri

Studiul a fost finanțat de Fundația de Cercetare Cardiovasculară.

Pinto nu a raportat interese concurente relevante.

Sursa primara

Cardiologie JAMA

Referință sursă: Tamez H, și colab. "Efectul duratei procedurale scurte cu bivalirudina asupra riscului crescut de tromboză stent acută la pacienții cu STEMI: o analiză secundară a studiului clinic randomizat HORIZONS-AMI" JAMA Cardiol 2017; DOI: 10.1001 / jamacardio.2016.5669.

SCOTTSDALE, Arizona, 23 mai - Senatorul John McCain, prezumtivul nominalizat la președinția GOP, a fost printre multitudinea de americani care au încetat să mai ia ezetimib / simvastatină (Vytorin) după publicarea procesului ENHANCE, care a constatat că medicamentul nu reduce placa povară.

Acesta a fost unul dintre mai multe fapte medicale dezvăluite astăzi în timpul unei teleconferințe cu medicii McCain's Mayo Clinic din Arizona - un internist, un chirurg cap și gât și un dermatolog. Medicii au numit sănătatea lui McCain, în vârstă de 71 de ani, excelentă și au afirmat că părea suficient de sănătos pentru a servi în Casa Albă, în ciuda vârstei și a istoriei sale de melanom.

Internistul lui McCain, John Eckstein, MD, a spus că l-a pus pe McCain pe medicamentul combinat ezetimibe / simvastatin în urmă cu doi ani, dar l-a scos de pe medicament după publicarea datelor ENHANCE la începutul acestui an (a se vedea ACC: ENHANCE Data on Ezetimibe / Simvastatin ( Vytorin) Reveal Wavy Bottom Line).

Potrivit Dr. Eckstein, McCain a avut doar creșteri ușoare ale lipidelor. Dar ezetimibul / simvastatina nu este considerat un agent de primă linie. În schimb, este un agent pentru dislipidemia refractară sau pentru pacienții care nu pot tolera terapia cu statine în doze mari.

Dr. Eckstein a spus că McCain „a avut un răspuns excelent la Vytorin”, dar după publicarea rezultatelor ENHANCE, l-a luat de pe medicament și l-a pus pe el simvastatină.

Întrebările din timpul teleconferinței s-au concentrat în primul rând pe istoria melanomului senatorului Arizona. El a avut patru în ultimii 15 ani, trei in-situ și unul invaziv. Leziunile in situ au fost pe umărul stâng, brațul stâng și peretele nazal stâng și au fost îndepărtate în 1993, 2000 și respectiv 2002.

Melanomul invaziv, pe tâmpla inferioară stângă, a fost îndepărtat în august 2000.